(VIDEO) Intalnire intre noul presedinte ales al parlamentului din Cipru, Yiannakis Homer, si Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului

Yiannakis Homer si Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului 2011 In urma cu cateva zile, noul presedinte al Parlamentului, ales in Cipru, Yiannakis Homer, l-a vizitat pe intaistatatorul Bisericii ortodoxe a ciprului, Arhiepiscopul Hrisostomos, la resedinta acestuia, informeaza serviciul special de presa LONews.

In timpul acestei primei intalniri oficiale de la alegerea domnului Yiannakis Homer in calitate de presedinte al Camerei Reprezentantilor, Arhiepiscopul l-a felicitat, dorindu-i succes in opera legislativa a Parlamentului.

De asemenea, s-a scos in evidenta valoarea relatiei dintre Stat si Natiune, o scena pe care, de acum, un rol important il are presedintele Camerei Reprezentantilor.

Presedintele i-a multumit Arhiepiscopului pentru urarile sale si a subliniat importanta cooperarii cu Biserica si cu insusi Primatul acesteia.

In continuarea discutiei, Homer a subliniat istoria si rolul Bisericii din Cipru si a Primatilor acesteia in sprijinul poporului, mai ales in vremurile dificile, dar si in pastrarea identitatii nationale de-a lungul secolelor. in mod special, Homer i-a mentionat aici pe predecesorii Preafericirii Sale, in primul rand pe martirul national Ciprian si pe Arhiepiscopul Makarios al III-lea.

Vizita s-a incheiat cu inregistrarea gandurilor Presedintelui in Cartea de Oaspeti a Arhiepiscopiei si cu unele declaratii facute de Arhiepiscop si de Homer, in fata reprezentantilor mass-media.

Preafericirea Sa si Presedintele au convenit asupra necesitatii comunicarii si cooperarii in folosul natiunii, mai informeaza serviciul special de presa LONews.

type=“application/x-shockwave-flash”wmode=“transparent”id=“player2″name=“player2″src=“http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf”width=“500″height=“380″allowscriptaccess=“always”allowfullscreen=“true”

flashvars=“file=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/categorii/modul-site/video/Yiannakis Homer si Hrisostomos al Ciprului.flv&skin=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/glow.zip&logo=http://www.lacasuriortodoxe.ro/live/player/banner.png&autostart=false”
/>

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.