Ministrul de Externe al Poloniei a adus cu el, in avion,16 refugiati crestini din Tunisia

Sikorski Polonia a acordat azil unor refugiati crestini care l-au insotit pe Ministrul de Externe, Radek Sikorski, in avionul cu care acesta se intoarcea din Tunisia, informeaza serviciul special de presa LONews.
Ministerul de Externe a declarat vineri, 17 iunie 2011, ca cele 16 persoane, sase adulti si 10 copii, sunt “refugiati politici” din Eritrea si Nigeria, ale caror vieti au fost date peste cap de framantarile recente din Africa de Nord.

In plus, liderii Bisericii din Eritreea au sugerat ca exista cel putin 1500 de crestini inchisi din cauza credintei lor in Eritrea, (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Unele grupuri de aparare a drepturilor omului sustin ca mai mult de 3000 de crestini din Eritrea este posibil sa se afle in centrele de detentie: la politie, in penitenciare, inchisori militare, containere de transport maritim.

Din anul 2002, Eritreea permite doar Bisericii Ortodoxe a Eritreei, Bisericii Luterane, Bisericii Romano-Catolice si gruparilor islamice sa functioneze in mod oficial, desi liderii acestor Biserici traditionale s-au plans, de asemenea, de hartuire, informeaza serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.