Un FILM productie Lacasuri Ortodoxe, premiat cu Locul 1 la Festivalul de Film Scurt Alba Iulia: “Aici este casa lor… si se vor intoarce pentru totdeauna in casa lor” – Lacasuri Ortodoxe

IN anul 2008, cei ce ne vizitau au fost martorii unui eveniment deosebit pentru credinciosii Bisericii Ortodoxe. Lacasuri Ortodoxe avea sa incheie in luna iulie productia video: "AICI ESTE CASA LOR…", ce urmarea sa trateze subiectul aducerii Sfintelor Moaste ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion in Manastirea Halmyris, pentru totdeauna, "…acolo unde este casa lor".

Spre sfarsitul aceluiasi an, insa, aveam surpriza ca filmul sa fie inscris de catre cei ce apucasera sa-l vizioneze, la Festivalul de Film Scurt Alba Iulia 2008 – un festival de film laic, organizat de Marius Moga senior, alaturi de fiul sau si de binecunoscutul cantaret Smiley. Surprizele nu s-au oprit insa aici. Filmul, dupa jurizarea online, avea sa ocupe

Locul I pentru cel mai vizonat film si cele mai mari notari, dintre133 filme, grupate in 21 categorii.

"Aici este casa lor…" o productie Lacasuri Ortodoxe @KSLCatalin 2008

In plus, am primit o noua veste imbucuratoare: in toata saptamana care incheia Festivalul, in fiecare zi de la ora 13:00 la 21:00, datorita pozitiei fruntase, filmul a fost proiectat la… Mall-ul din Alba Iulia intr-o sala cu 100 de locuri, special amenajata, unde vizitatorii puteau sta la masa sa serveasca o cafea sau un suc. Vizionarea se facea in conditii deosebite, pe un ecran mare, cu diagonala de 3,5m, si cu sunet de cinematograf.

Alte vizionari de atunci: televiziunea TeleM+Prima , Piatra Neamt, Bacau, Iasi, Galati si in toata Moldova.

VEZI ARTICOLELE PUBLICATE LA ACEA ORA:

– Despre proiectii si calificare AICI>

– VIDEO cu proiectia pe marele ecran in sala de jurizare, deschiderea festivalului AICI>

-Covor rosu, cantec de fanfara, artificii potrivite… AICI>

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 25/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.