100 de ani de istorie: Biserica Nasterii Maicii Domnului, Valcineti, Ocnita – Republica Moldova

intregul sat era in asteptarea oaspetilor.

Zeci de slujitori si sute de credinciosi au venit sa impartaseasca bucuria zilei. Mitropolitul Vladimir a acceptat invitatia de a participa la slujba aniversara din parohia „Nasterea Maicii Domnului" din satul Valcineti, raionul Ocnita – Republica Moldova.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


A fost trecuta in revista istoria zbuciumata a acestui sfant lacas ortodox, precum si clipele de grea incercare pentru credinciosii din localitate.

Astazi biserica este amenajata si imbracata in straiele cuvenite. Pentru truda depusa in restaurarea Bisericii "Nasterea maicii Domnului" – Valcineti – Ocnita, Mitropolitul Vladimir, care a participat la slujba aniversara, a inmanat inalte distinctii mai multor ctitori ai satului si parintelui paroh Prot. Victor Plesca.

in timpul slujbei, Diac. Vladimir Boian a fost hirotonit in treapta de preot pe seama capelei „Sf. Trei Ierarhi" din incinta Seminarului Teologic de Fete din orasul Edinet.

Mitropolia Chisinaului si a Intregii Moldove

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.