Un ziar a fost interzis pentru ca a postat o fotografie a unui templu Baha’i

ghalibaf Lacasuri Ortodoxe: din Teheran / Iran
Un ziar a fost interzis pentru ca a postat o fotografie a unui templu Baha’i

Iranul a interzis publicarea ziarului central, de mare tiraj, Hamshahri, pe motivul publicarii unei fotografii a unui templu Baha’i, o religie interzisa in Iran, a raportat ieri, luni 23 noiembrie 2009, agentia oficiala de stiri IRNA.


"Autoritatile au interzis Hamshahri, pentru ca a publicat o fotografie a unui templu Baha’i si i-a incitat pe turisti sa-l viziteze in aceasta duminica", a spus IRNA, fara a preciza durata suspendarii.

Hamshahri, ziarul iranian ale carui venituri din publicitate sunt cele mai importante, se publica de douazeci de ani, de catre municipalitatea din Teheran, a carui primar, Mohammad Baqer Qalibaf, este unul dintre adversarii presedintelui ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad, el insusi un fost primar al capitalei.

Credinta Baha’i, care are numara aproximativ 300.000 de adepti in Iran, a luat nastere aici, in 1863. Baha’i ia crede in Bahaullah, nascut in 1817, ca ultim profet trimis de Dumnezeu pe pamant, in timp ce, in cazul musulmanilor, ultimul profet este Mahomed.

Guvernul iranian si-a intensificat cenzura – permanenta sau temporara – la adresa presei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.