Israelul va inapoia Rusiei bunurile Familiei Imperiale din Ierusalim: Casa Serghei

fantana din interiorul complexului Casa Serghei IerusalimLacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
Israelul se pregateste sa returneze autoritatilor ruse Casa Serghei, o proprietate care a apartinut familiei imperiale a Romanovilor, din Ierusalim, a declarat luni, 21 martie 2011 un oficial israelian.

"Israelul se pregateste sa puna in aplicare acordurile semnate intre Ierusalim si Moscova, iar Casa Serghei va fi evacuata", a declarat pentru AFP un inalt functionar care a solicitat anonimatul, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


fantana din interiorul complexului Casa Serghei Ierusalim Gestul apare inainte ca primul-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, sa intreprinda joi o vizita de lucru la Moscova, in timpul careia va discuta probleme politice si economice cu liderii rusi cheie, conform biroului propriu de presa.

Casa Serghei a devenit proprietate a statului rus, in urma unui vot al guvernului israelian, acordat in data de 5 octombrie 2008.

Cladirea, situata in inima orasului modern al Ierusalimului de Vest, a fost ocupata timp de decenii de locatari care detineau contracte de inchiriere pe termen lung, cu care a trebuit sa fie negociata plecarea.

Casa Serghei si-ar putea recastiga in curand scopul sau initial, de adapost pentru credinciosii ortodocsi rusi, mai mult decat probabil, aflati in pelerinaj in Tara Sfanta.

Inaugurata in anul 1890, Casa Serghei era pe atunci un hotel de lux de cinci stele, destinat pelerinilor sau aristocratilor marii-burghezii din Rusia.

Pana la destramarea Uniunii Sovietice, pelerinii rusi au putut calatori foarte rar in Tara Sfanta (mai putin de 1.000 de persoane pe an).

Curtea Suprema din Rusia l-a reabilitat pe ultimul Tar rus, Nicolae al II-lea, impreuna cu familia sa, considerandu-i victime ale represiunii politice bolsevice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.