Descoperirea unor ramasite umane pe locul unei foste manastiri franciscane din Briancon

Lacasuri Ortodoxe: din Grenoble (AFP)
Descoperirea unor ramasite umane pe locul unei foste manastiri franciscane din Briancon

Oseminte omenesti, printre care si un craniu, au fost descoperite pe santierul de reabilitare a unei foste manastiri din Briançon (Hautes-Alpes – Franta), provocand intreruperea lucrarilor si deschiderea unei investigatii a politiei, dupa cum a declarat marti, 2 noiembrie 2010, o sursa judiciara.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Aceste oseminte, craniul si alte 40 de ramasite umane, au fost descoperite in data de 28 octombrie 2010, sub o podea de parchet, pe un santier de reabilitare a fostei manastiri Recollets, construita de franciscani la inceputul secolului XVIII, conform aceleiasi surse.

"De fapt, osemintele nu au fost datate, este imposibil sa le cunoastem sexul, daca este vorba de una sau de mai multe persoane sau sa fie determinate cauzele decesului", a declarat pentru AFP adjunctul procurorului Republique de Gap, Remy Avon.

in prezent aflat in asteptarea unui arhitect al Directiei Regionale de Afaceri Culturale (Drac), responsabil cu datarea osemintelor, "sit-ul descoperit a fost plasat sub sechestru judiciar, in scopul anchetarii", efectuate de catre politie, a mai adaugat el.

Misiunea Drac urmareste sa stabileasca daca este vorba despre persoane decedate cu mai mult de zece ani in urma, perioada impusa de cercetarile pentru omor, sau daca ramasitele omenesti devin obiectul unui studiu pentru arheologi.

Monument istoric, manastirea este in renovare pentru ca o parte din aceasta sa fie transformata in parc imobiliar. Aceasta a servit mai mult timp ca spital militar si cazarma.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.