Papa Benedict al XVI-lea le atrage atentia tinerilor: dragostea nu este “o marfa”

dragoste intre tineri Lacasuri Ortodoxe: din Vatican, 30 octombrie 2010
Papa Benedict al XVI-lea le atrage atentia tinerilor: dragostea nu este "o marfa"

Papa Benedict al XVI-lea i-a avertizat sambata, 30 octombrie 2010, pe tineri, despre dragostea promovata de mass-media, si pe internet, redusa la un "schimb de marfa", in timpul unei intalniri cu zeci de mii de tineri ai Actiunii Catolice Italiene (ACI), in Piata Sfantul Petru.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


"Nu puteti si nu trebuie sa traiti o iubire redusa la un schimb de marfa, consumata fara respect pentru sine si pentru celalalt, incapabila de castitate si de puritate: aceasta nu inseamna libertate" , a spus Papa, ca raspuns la o intrebare lansata de un tanar participant.

"Iubirea sugerata de mass-media si internet nu inseamna dragoste, ci egoismul izolarii: ea va ofera trairi momentane, dar nu va face fericiti", a spus el.

"Desigur, trairea iubirii intr-o maniera adevarata necesita sacrificiu. (…)Eu sunt sigur insa ca nu va e frica de efort in marturisirea dragostei adevarate si convingatoare: este singura care va va aduce in final adevarata fericire", a mai spus el.

Alaturi de zeci de mii de copii (intre 6 si 13 ani) si tineri (intre 14 si 18 ani) ai ACI, au mai participat la aceasta intrunire episcopi, preoti si educatori din aproape 200 de eparhii din Peninsula.

De asemenea, au mai fost prezenti presedintele Conferintei Episcopale Italiene, Cardinalul Angelo Bagnasco si presedintele ACI, Franco Miano. Cuvantul de ordine al intalnirii: "Cateva lucruri in plus. Crestem impreuna".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.