Tuesday 16 february 2010

Noi descoperiri arheologice in Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Veliko Tarnovo

Unul dintre cei mai cunoscuti arheologi bulgari, Nikolai Ovciarov, prezenta in ziua de marti, 9 februarie 2010, in orasul Veliko Tarnovo, 35 de noi piese, unice, descoperite in ansamblul Manastirii medievale "Sfintii Petru si Pavel".

Ovciarov a prezentat atunci cateva vase ceramice de inmormantare, o coperta de carte, din panza, si bijuterii datand din perioada cuprinsa intre secolele XIII – XVII.


Noi descoperiri arheologice in Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Veliko Tarnovo

Reamintim ca pe parcursul a 2 luni, in vara anului 2009, arheologii au descoperit peste 100 de morminte (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Sapaturile aveau sa scoata la iveala atunci aproximativ 600 de obiecte pretioase, din aur si argint, precum si peste 600 de monede din argint si bronz. Cea mai valoroasa descoperire se pare insa ca ramane un inel si cerceii unei printese din Veliko Tarnovo.

Noi descoperiri arheologice in Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Veliko Tarnovo

Ovciarov a anuntat, conform relatarilor Agentiei Sofia News, ca toate aceste obiecte sunt expuse in Sofia, incepand de astazi, 16 februarie 2010, ca parte a unei expozitii ce cuprinde cele mai mari si importante descoperiri ale arheologiei bulgare pe anul 2009.

© KSLCatalin – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.