Wednesday 22 june 2011

Patriarhul Kiril sprijina ideea lumii multipolare

patriarhul kirill al rusieiO lume unipolara este o lume neviabila. Rusia trebuie sa devina unul dintre polii de influenta ai unei lumi multipolare (Patriarhul Kirill)

Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii sprijina ideea unei lumi multipolare si ii cere Rusiei sa devina unul dintre polii acestei lumi, informeaza Serviciul special de presa LONews.

“Politicienii, economistii discuta despre tema multi-polaritatii. Toata lumea intelege ca crearea unei lumi unipolare, cu un singur centru politic si care sa ia deciziile economice, ar putea fi periculoasa pentru intreaga planeta, pentru toate tarile”, a spus Patriarhul in cadrul unei sesiuni ocazionate de cea de-a 50-a aniversare a Fondului Rus pentru Pace din Moscova, in cadrul caruia acesta a fost distins cu medalia de aur a acestei organizatii.

O lume unipolara, bazata pe hegemonia unui centru politic, “este neviabila,” a mai spus acesta.

“Si, mi se pare ca astazi pozitia Rusiei, impreuna cu o serie intreaga de alte tari, in special tarile din SCO (Organizatia de Cooperare Shanghai), se indreptata tocmai spre ideea de multi-polaritate, care sa permita unor centre diverse sa existe si sa creeze echilibrul necesar sigurantei pe planeta noastra”, a spus intaistatatorul Bisericii Ruse.

Este foarte important pentru noi, inclusiv ca organizatiile publice, printre care Fondul de Pace, sa se alature acestor eforturi, asa incat, “Rusia, dupa cum scria odata cancelarul Gorceakov”, sa-si “concentreze fortele si sa ramana unul dintre polii de influenta ai lumii multipolare”, a mai spus el.

Toata lumea este constienta de ceea ce inseamna hegemonia unui centru, si unde duce ea – “este suficient sa ne amintim de situatia tragica din Kosovo, in Iugoslavia, si de alte multe locuri pe tot globul”, a incheiat Patriarhul Kirill, mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile