Despre Moscheea Hala Sultan Larnaca. Intalnirea liderului Bisericii Ortodoxe Cipriote cu Imamul

intalnirea imamului moscheii Hala Sultan Larnaca si arhiepiscopul Ciprului 2011 Intalnire intre Primatul Bisericii Ortodoxe a Ciprului si Imamul Moscheii din Hala

Preafericitul Parinte Arhiepiscop al Ciprului, Hrisostomos, a participat de curand la o intalnire cu Imamul Moscheii din Hala Sultan Larnaca, Imamul Shakir.
In cadrul acestei intalniri, cei doi au discutat probleme legate de functionarea acestei moschei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Moscheea Hala Sultan Larnaca se afla langa Lacul Sarat, in Cipru, un rai al pasarilor flamingo. Peste 10.000 de pasari ajung aici in lunile ianuarie si februarie, dupa cum informeaza cei ce au vizitat zona. In luna iulie, apa din lac se evapora, ramanand o crusta groasa de sare, stralucitoare, cu o grosime de 10 cm.

Legenda spune ca suprafata lacului era folosita pentru plantarea vitei de vie. Intr-o zi Sfantul Lazar, patronul spiritual al orasului Larnaca, de sete, a cerut stapanului viei niste struguri. Acesta a zis ca nu are si atunci Sfantul Lazar suparat, a transformat via intr-un lac de sare.

In moschee se afla mormantul sotiei lui Bin Al-Ubada Samit, Umm Haram. Ea a fost construita in onoarea matusii profetului Mahomed, care i-a insotit pe invadatorii arabi in Cipru. Aici si-a gasit, de altfel, si sfarsitul, dupa ce a cazut dupa un catar. Templul sau, al treilea din lumea musulmana, dupa Mecca si Medina, este astazi un loc important de pelerinaj, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.