Italia – 150 de ani. Papa Benedict participa la Congresul Euharistic Italian 2011

Papa Benedict al XVI-lea va participa la Congresul Euharistic Italian

Aproximativ 200.000 de oameni sunt asteptati sa participe la cel de-al 25-lea Congres Euharistic National din Italia.
Acesta va avea loc la Ancona, in perioada 3-11 septembrie 2011.
Centrata pe apelul pentru unitate si comuniune in Biserica si in societate, aceasta conferinta va avea o importanta deosebita, intrucat Italia sarbatoreste, in aceeasi perioada, aniversarea a 150 de ani, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe ®.

In data de 17 martie 1861, Italia a devenit un Stat-natiune efectiv, cand statele Peninsulei si cele doua Sicilii au fost unite de catre Regele Victor Emmanuel al II-lea, Dinastia de Savoia.

Pentru a reafirma in mod public credinta in Euharistie, lucrarile vor aborda cinci teme contemporane: afectivitate, fragilitate, munca si sarbatoare, traditie si cetatenie, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Doua expozitii vor fi deschise pe timpul Conferintei Congresului Euharistic Italian 2011: “La masa Domnului” si “Semnele Euharistiei”, unde vor fi expuse obiecte liturgice, vesminte etc. Papa Benedict al XVI-lea va marca prezenta sa la Congres, duminica, 11 septembrie 2011, prezidand o slujba euharistica, adresandu-se familiilor si preotilor, apoi si tinerilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.