Credinta ortodoxa se afla in pericol

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk Credinta ortodoxa se afla in pericol in Orientul Mijlociu, conform Patriarhiei Moscovei

Patriarhia Moscovei si-a exprimat ingrijorarea cu privire la situatia Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu.

“Escaladarea cristianofobiei in unele tari din Orientul Mijlociu ar putea duce la consecinte grave pentru credinta ortodoxa, fiind pusa in pericol viata enoriasilor vechilor biserici locale si lipsindu-i pe acestia de drepturile lor”, a declarat seful Departamentului Sinodal pentru Relatii Externe al Bisericii Ruse, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, intr-un interviu pentru Interfax, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Mitropolitul Ilarion si-a exprimat ingrijorarea privind siguranta locurilor sfinte crestine renumite din Orientul Mijlociu. “in cazul in care guvernele din tarile Orientului Mijlociu nu iau masuri speciale pentru protejarea crestinilor, vom asista in curand la un nou val de emigrare a acestora”, a mai atras atentia, grav, Mitropolitul Ilarion.

El a reiterat faptul ca “extremismul, de sub lozincile Islamului, nu ar trebui in niciun caz sa fie identificat cu Islamul, care propovaduieste toleranta intre membrii diferitelor religii”.

“M-am convins recent de acest lucru din nou, atunci cand m-am intalnit cu rectorul, profesorii si cu studentii Universitatii Al-Azhar, una dintre cele mai mari universitati islamice din lume (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Printre obiectivele acestei universitati egiptene, se afla si acela de a-i educa pe tinerii musulmani in spiritul tolerantei”, a conchis Mitropolitul Ilarion, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.