(VIDEO) Grupul japonez interconfesional se opune bazelor americane din Okinawa

japonezi manifestand impotriva bazelor US Marine din Okinawa Japonia 2011Grupul japonez interconfesional se opune bazelor americane din Okinawa

Un grup nou interreligios din Japonia s-a alaturat opozitiei locale fata de prezenta militara americana pe insula de sud Okinawa.

Cele doua tari au anuntat, in data de 21 iunie 2011, ca au amanat termenul limita, pentru 2014, destinat relocarii bazei US Marine acolo, tocmai din cauza lipsei de popularitate a planului, informeaza Serviciul special de presa LONews.

“Vietile oamenilor din Okinawa sunt amenintate [de aceste baze]”, a declarat grupul cu sediul la Tokyo, compus in principal din budisti si crestini.

“Noi, ca oameni religiosi, avem o aceeasi grija, pentru viata si apararea pacii”, a declarat grupul intr-un comunicat emis cu ocazia infiintarii grupului, in 17 iunie 2011, mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

Zona celor 14 baze ale SUA, are o suprafata de 233 kilometri patrati, ocupand 18% din principala insula.

type=“application/x-shockwave-flash”wmode=“transparent”id=“player2″name=“player2″src=“http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf”width=“500″height=“380″allowscriptaccess=“always”allowfullscreen=“true”

flashvars=“file=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/categorii/modul-site/video/Grup japonez interconfesional se opune bazelor americane din Okinawa.flv&skin=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/glow.zip&logo=http://www.lacasuriortodoxe.ro/live/player/banner.png&autostart=false”
/>

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.