(VIDEO) Ramasitele pamantesti ale Papei Ioan Paul al II-lea, purtate in procesiune pe strazile Kievului

ramasitele papei ioan paul al II-leaRamasitele pamantesti ale Papei Ioan Paul al II-lea, purtate in procesiune pe strazile Kievului

Ramasitele pamantesti ale Papei Ioan Paul al II-lea vor fi aduse in Kiev, cu ocazia celei de-a 10-a aniversari a vizitei sale in Ucraina, scrie ziarul Komsomolskaia Pravda din Ucraina, informeaza Serviciul special de presa LONews.

“Sunt mai multe ramasite diferite, nu este vorba despre un corp imbalsamat. Papa Ioan Paul al II-lea a fost ingropat dupa moartea sa. Dar parul si articolele destinate acoperirii capului vor fi aduse in Ucraina, fiind considerate a fi sacre, ca sangele sau pastrat in bisericile catolice, in unele tarile europene”, a declarat ziarul, conform informatiile pe care i le-a oferit Catolic Media.

Mai multe celebrari festive vor avea loc la Catedrala Sfantul Alexandru, in perioada 18 – 23 iunie 2011. Catolicii vor mai organiza, de asemenea, o masa de 40 de ore, in semn de recunostinta fata de sosirea Papei in Kiev.

Ramasitele Suveranului Pontif vor fi purtate de-a lungul strazilor din Kiev, in procesiune, in data de 26 iunie, informeaza Serviciul special de presa LONews.

Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Ucraina, timp de cinci zile, in iunie 2001.

Ramasitele pamantesti ale Papei Ioan Paul al II-lea se afla plasate de fapt in Capela Sf. Sebastian, in Bazilica Sf. Petru, fiind amplasate aici in mai 2011. Sicriul de lemn a fost plasat in locatia sa permanenta (vezi VIDEO).

type=“application/x-shockwave-flash”wmode=“transparent”id=“player2″name=“player2″src=“http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf”width=“500″height=“380″allowscriptaccess=“always”allowfullscreen=“true”

flashvars=“file=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/categorii/modul-site/video/Ramasitele Papei Ioan paul al II-lea plasate in capela Sf Sebastian.flv&skin=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/glow.zip&logo=http://www.lacasuriortodoxe.ro/live/player/banner.png&autostart=false”
/>

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.