Papa catre tineret: “Nu va fie teama sa deveniti preoti sau monahi

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Papa catre tineret: "Nu va fie teama sa deveniti preoti sau monahi”

Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe tineri sa nu le fie "frica" sa se angajeze "in viata religioasa pastorala, monahala, sau misionara", intr-un mesaj, lansat luni, 15 martie 2010, la Vatican, cu catvea zile inainte de ziua Mondiala a Tineretului, 28 martie.


”Nu va fie teama, dragi tineri, daca Dumnezeu va cheama la viata religioasa, la cea monahala, misionara sau la alta consacrare speciala: vi se daruieste o mare bucurie si trebuie sa raspundeti cu curaj", a spus acesta, citat de La Croix.

"Vreau sa-i sfatuiesc pe adolescenti si pe tineri sa fie atenti la chemarea lui Dumnezeu (…) pe calea slujirii sacerdotale", mai spune Papa, citat de France Presse, cerandu-le acestora sa "accepte cu generozitate si entuziasm, ca semn al unei alegeri speciale, slujirea de preot”.

Papa mai solicita, de asemenea, "celor care simt ca au vocatia casatoriei, sa porneasca avand buna credinta, promitand sa o fundeze pe baze solide, pentru a trai in dragoste si credinta".

Celibatul preotilor este deseori citat printre motivele crizei acestei vocatii in Biserica Catolica.

Tema este din nou in discutie in ultimele saptamani, in Europa (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6, 7/2010), dupa o serie de scandaluri de pedofilie in sanul Bisericii Catolice, insa Papa a reafirmat puternic “sanctitatea celibatului”.

in mesajul sau, Papa ii invita, de asemenea, pe tineri, sa "nu se descurajeze, in ciuda dificultatilor", si "sa nu renunte la visele lor", chiar daca "sunt afectati de aceasta criza".

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.