publicat în: Arhivă

A doua editie a simpozionului: Mehedinti – istorie, cultura si spiritualitate

In perioada 31 august – 2 septembrie 2009, Episcopia Severinului si Strehaiei organizeaza, cu binecuvantarea P.S. Nicodim, cea de-a doua editie a simpozionului “Mehedinti – istorie, cultura si spiritualitate”. Acest simpozion este prilejuit de proclamarea de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2009 ca “An comemorativ omagial al Sfantului Vasile cel Mare († 379) si al celorlalti Sfinti Capadocieni”.


Scopul acestui simpozion este de a evidentia contributia Sfantului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei si a celorlalti Sfinti Capadocieni la definirea si apararea invataturii de credinta, la dezvoltarea talcuirii Sfintei Scripturi, la imbogatirea tezaurului liturgic si canonic, aportul la dezvoltarea vietii monahale, ca exemplu pentru lucrarea pastoral-misionara si social-filantropica actuala a Bisericii.

Astfel luni, 31 august 2009, incepand cu orele 09.00 a avut loc in sala “Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial deschiderea oficiala a simpozionului unde va participa i.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei alaturi de oameni de seama ai culturii mehedintene, profesori universitari, teologi si cercetatori, precum si oficialitati locale si judetene.