Cea de-a 3-a editie a Simpozionului European de Restaurare si Conservare a Artei Religioase (ESRARC 2010)

Cea de-a 3-a editie a Simpozionului European de Restaurare si Conservare a Artei Religioase (ESRARC 2010)

Facultatea de Teologie Ortodoxa "Alexandru Ioan Cuza" – Universitatea din Iasi – si Facultatea de Inginerie Chimica si De Protectie a Mediului, "Gheorghe Asachi" – Universitatea Tehnica din Iasi va invita la cea de-a 3-a editie a Simpozionului European de Restaurare si Conservare a Artei Religioase (ESRARC 2010).


Acest simpozion european intentioneaza sa aduca impreuna specialisti din Europa si din alte parti ale lumii, interesate in toate aspectele legate de interactiunea intre artele religioase si stiintele implicate in procesul de conservare si restaurare a artei religioase.

Deschidere-inregistrare: miercuri, 26 mai 2010, la 16:00 in Aula Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi”.

Ceremonia de deschidere va avea loc la 18:00 si va fi urmata de o conferinta plenara si de un cocktail, la ora 20:00.

Lucrarile vor fi prezentate in cursul urmatoarelor 2 zile, de profesorii din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan”.

Sunt binevenite in special lucrari de:

A. Arta religioasa
B. Conservare si Restaurare de Carte si Documente
C. Conservare si restaurare icoane
D. Influenta factorilor de mediu asupra Patrimoniului Religios

Cei ce doresc sa-si prezinte activitatea lor trebuie sa depuna formularul de inregistrare inainte de data de 15 Martie, 2010 (preferabil prin e-mail).
Lucrarile complete trebuie sa fie trimise pana in data de 26 mai 2010.

Lucrarile prezentate vor fi evaluate in vederea publicarii in “European Journal of Science and Theology”, ISI Thompson (http://www.ejst.tuiasi.ro/).

Fiecare prezentator va avea 15 minute pentru a prezenta ideile principale ale lucrarii, urmate de 5 minute pentru discutii. Limba oficiala a simpozionului este limba engleza.

Va exista si o taxa unica prin care sa fie acoperite inregistrarea, documentele de conferinta, receptia si pauzele de cafea. Taxa este de 50 de euro. Ea va fi platita pe site. Tarifele pentru cazare si mic dejun sunt apreciate la aproximativ 40 euro pe camera, pe noapte. Participantii sunt liberi sa se ocupe singuri de problema cazarii, daca doresc, dar sunt responsabil pentru toate aranjamentele si platile.

Pentru Lacasuri Ortodoxe: Dr. Iulian Rusu
Editor-in-Chief EJST

©Carmen-Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.