Thursday 29 april 2010

150 de lideri religiosi din mai mult de 35 de tari s-au reunit in cadrul summit-ului religios mondial ce s-a desfasurat la Baku, Azerbaidjan

in jur de 150 de lideri religiosi din mai mult de 35 de tari s-au reunit in cadrul summit-ului religios mondial ce s-a desfasurat la Baku, Azerbaidjan.

Acesta este cel de-al doilea forum de acest fel, organizat la initiativa Patriarhiei Moscovei, prima intrunire avand loc la Moscova in 2006.


Participantii la summit au discutat, printre altele, metode de rezistenta impotriva globalizarii si a tentativelor de a exclude a elementului religios din viata sociala.

Delegatii nu cheama opinia publica la un „pacifism orb", ci din contra, indeamna societatea sa lupte cu fermitate impotriva pericolelor ce ar periclita securitatea, cum ar fi terorismul si „epidemia narcomaniei."

De mentionat ca din delegatia Bisericii Ortodoxe Ruse a facut parte si inalt Prea Sfintitul Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove.

MITROPOLIA REPUBLICII MOLDOVA

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.