(FOTO) Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protopopiatul Ramnicu Valcea

Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protopopiatul Ramnicu Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic ValceaValcea

Luni, 1 noiembrie 2010, in prezenta inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, preotii din Protopopiatul Ramnicu Valcea s-au intrunit la prima conferinta preoteasca de toamna din acest an ce s-a desfasurat in Sala de festivitati a Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din municipiu.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-Christian


Conferinta cu tema: „Autocefalia Bisericii Ortodoxe Romane”, a fost prezidata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

Lucrarile conferintei au inceput la orele 9,30 cu slujba de Te Deum, savarsita in Paraclisul Seminarului de catre un sobor de preoti si diaconi participanti la aceasta sesiune de toamna a cercului misionar-pastoral din Protoieria Ramnicu Valcea in prezenta inaltpreasfintitului Parinte Gherasim si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

in cadrul conferintei, au fost prezentate referatele parintilor Emanoil Barbut de la Parohia Cetatuia I din Ramnicu Valcea, cu tema “Autocefalia bisericeasca: unitate de credinta si libertate religioasa si Autocefalia in dialogul panortodox” si Laurentiu Bozdoc de la Parohia Bogdanesti I, cu tema „Consideratii privind vechimea si afirmarea autocefaliei romanesti de-a lungul timpului; – Recunoasterea autocefaliei (25 aprilie 1885) confirmare a demnitatii si prestigiului Bisericii Ortodoxe Romane in cadrul Ortodoxiei universale; – Sfintirea Sfantului si Marelui Mir – marturie vazuta a autocefaliei bisericesti”.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

Referitor la referatele prezentate de cei doi parinti, Preasfintitul Emilian Lovisteanul a subliniat:„Tema a fost adusa in actualitate pentru ca responsabilitatea si libertatea unei Biserici Autocefale conduce si la responsabilitatea si libertatea unui preot in parohie sau unui episcop in eparhie, aceasta in comuniune cu intreaga Biserica si responsabil fiind de Traditia Bisericii Ortodoxe Universale”, a conchis Preasfintia Sa.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

Preotii prezenti la conferinta au evidentiat caracterul stiintific si originalitatea prezentarii celor doi parinti Emanoil Barbut si Laurentiu Bozdoc, ca lucrari bine argumentate atat istoric cat si canonic.
Dupa sustinerea referatelor s-au adus in discutie masurile pastoral-misionare ce trebuie implementate in cadrul activitatilor catehetice si administrative la nivel de parohie.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

La finalul intalnirii, preotii care au iesit la pensie, au fost felicitati de catre inaltpreasfintitul Gherasim si Preasfintitul Emilian pentru activitatea desfasurata in cadrul Bisericii in decursul slujirii pastorale si li s-a daruit cate un buchet de flori in semn de respect si pretuire.
Conferinta pastoral misionara protopopiat Ramnic Valcea

Conferinta desfasurata astazi in Protoieria Ramnicu Valcea se incadreaza in randul manifestarilor dedicate Anului omagial 2010 – „Anul Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti" in Patriarhia Romana.

in aceasta saptamana vor mai avea loc conferinte pastoral-misionare de toamna si in celelalte doua protopopiate din Arhiepiscopia Ramnicului, respectiv protoieria Horezu pe 4 noiembrie si protopopiatul Dragasani pe 9 noiembrie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.