Pentru prima data a avut loc o Liturghie comuna a tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice

Conferinta Tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice 2011 Conferinta Tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice a fost fondata in data de 21 iunie 2010, in Londra, si ii cuprinde pe toti episcopii eparhiali canonici ai Bisericilor Ortodoxe aflate sub jurisdictia Marii Britanii si a Irlandei.

Aceasta conferinta se intruneste de doua ori pe an, iar in cadrul unei aceleiasi conferinte exista trei camere: teologice, pastorale si de invatamant. in timpul sedintelor acestei Conferinte sunt cautate raspunsuri la intrebari despre viata si misiunea Bisericii Ortodoxe pe insulele britanice, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

In acest an, ce-a de-a treia Conferinta Episcopala a avut loc in data de 30 iunie, la Biserica grec-ortodoxa a Celor 12 Apostoli, din Brookmans Park (Hatfield), langa Londra, in ziua de hram a acestei parohii.

Conferinta Tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice 2011

De remarcat este insa faptul ca, inainte de lucrarile acestei Adunarii Episcopale a mai existat si o adunare liturgica a episcopilor ortodocsi, care impreuna, pentru prima data, au slujit Sfanta Liturghie.

Conferinta Tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice 2011

Deci, alaturi de Arhiepiscopul Gregorios de Thyateira si Marea Britanie (Patriarhia de Constantinopol), care a condus slujba, au co-slujit Episcopi din multe alte Biserici Ortodoxe (Patriarhia Moscovei, Patriarhia Romana, Biserica Ortodoxa Rusa din afara granitelor).

Conferinta Tuturor Episcopilor Ortodocsi din Insulele Britanice 2011

In numele de Eparhiei Britanico-Scandinave a Bisericii Ortodoxe Sarbe, a participat protopopul Dragan Lazic, ca trimis al Preasfintitul Episcop Dositej de Marea Britanie si Scandinavia, cel care ne-a oferit si informatiile legate de acest eveniment – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.