Biserica Catolica din Columbia a criticat proiectul acordului militar cu Washingtonul

Lacasuri Ortodoxe: din Bogota
Secretarul Conferintei Episcopale a Bisericii Catolice Columbiene a criticat proiectul Bogotei, de a pune sapte baze militare la dispozitia SUA, incepad cu luna septembrie, pentru actiunile antidrog.


Pentru Juan Cordoba, presedintele columbian Álvaro Uribe ar fi trebuit sa aiba o consultare inainte de a dezvalui acest proiect pe 15 iulie.

"A fost un pic cam abrupt si ne simtim invadati, traind cu impresia ca suntem inconjurati de gringos”, a declarat demnitarul catolic, canalului de televiziune Caracol.

Uniunea Natiunilor Sud-Americane (UNASUR) a convenit la inceputul saptamanii trecute sa organizeze o reuniune extraordinara la nivel inalt, pentru a incerca sa inlature tensiunile regionale care au aparut de la anuntarea acordului SUA-Columbia, provocand mania vecinilor Bogotei, Ecuador si Venezuela.

in timp ce critica modul de abordare al lui Uribe, Juan Cordoba a mai criticat si atitudinea presedintilor Venezuelei si Ecuador, care trateaza problemele intr-o maniera "degradanta", "copilareasca" sau "imatura".

De asemenea, el a facut un apel la adresa presedintelui Venezuelei, Hugo Chávez, care a "inghetat" relatiile cu Bogota in cursul ultimelor doua saptamani, din cauza propunerii acordului US-Columbia, sa nu se "amestece" in afacerile interne ale Columbiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.