Unei femei i s-a interzis sa intre intr-o piscina, din cauza costumului de baie islamic

Lacasuri Ortodoxe: din Meaux
Unei femei de treizeci de ani, i s-a interzis la sfarsitul lunii iulie sa inoate intr-o piscina din Emerainville (Seine-et-Marne), deoarece purta un "burkini" islamic, costum de baie alcatuit dintr-un voal, o bluza si pantaloni largi.


Aceasta rezidenta din Emerainville, in varsta de treizeci de ani, "a venit sa inoate, pentru prima data, cu costumul sau de baie islamic, iar a doua oara i s-a interzis, pe 27 iulie 2009, de catre functionarii piscinei, care i-au reamintit faptul ca reglementarile in vigoare, in toate bazinele, interzic scaldatul imbracat", a spus Daniel Guillaume, vicepresedintele unui sindicat (SAN) din Val-Maubuée, care gestioneaza piscinele din acest sector, confirmand o informatie a “Parisien”.

Conform lui Guillaume, "aceasta femeia si o alta, au vrut sa depuna o plangere la inceputul lunii august, la comisariatul din Noisiel, dar plangerea a fost refuzata", a continuat acesta.

La parchetul Meaux, "nu a fost inregistrata nicio reclamatie", au spus surse judiciare.

"Am fost anuntat de aceasta problema de catre rezidentii din Emerainville, asa incat le-am scris celor de la San din Val-Maubuée, pentru a-i avertiza", a spus catre AFP primarul orasului, Alain Kelyor (UMP).

Pentru Kelyor, "problema nu are nimic de-a face cu islamul, deoarece regulamentele piscinelor nu permit scaldatul imbracat, din motive care tin de igiena, cum este si cazul costumului de baie islamic – acesta, de fapt, neexistand in Coran", justifica el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.