Papa Benedict al XVI-lea spera intr-un voiaj spiritual fructuos in Republica Ceha

Lacasuri Ortodoxe: din Cetatea Vaticanului
Papa Benedict al XVI-lea spera intr-un voiaj spiritual fructuos in Republica Ceha

Papa Benedict al XVI-lea si-a afirmat miercuri speranta ca viitoarea sa calatorie in Republica Ceha, din 26 – 28 septembrie, va avea roade "spirituale". Afirmatia a fost facuta astazi, miercuri 23 septembrie 2009, in timpul audientei generale de la Vatican.


"Eu va chem sa va alaturati mie, in rugaciune, pentru ca viitoarea vizita in Republica Ceha sa dea roade spirituale", a spus Papa, salutandu-i pe pelerinii englezi.

Papa Benedict al XVI-lea va porni sambata, pentru trei zile, intr-o calatorie in Republica Ceha, ultima sa calatorie in afara Italiei, pentru acest an.

Tara "care se afla din punct de vedere geografic si istoric in inima Europei, dupa traversarea dramelor secolului trecut, va trebui sa isi regaseasca motivatia crestina si speranta, asemenea intregului continent", a spus Papa duminica, la Angelus.

Acest voiaj este al 13-lea in afara Italiei, de la inceputul pontificatului sau, si al 7 – lea in Europa. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat Germania de doua ori, o data Polonia, Spania, Turcia, Brazilia, Austria, Statele Unite ale Americii, Australia, Franta, Africa si Tara Sfanta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.