publicat în: Arhivă

God bless this cell phone! – Telefoanele mobile, binecuvantate de un preot anglican

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Telefoanele mobile, binecuvantate de un preot anglican

Angajatii City din Londra au putut sa se bucure de binecuvantarea telefoanele lor mobile de catre un preot, luni, 11 ianuarie 2010, in timpul unei slujbe tinute intr-o biserica din cartierul financiar al capitalei britanice.


Telefoanele mobile, binecuvantate de un preot anglican

La slujba speciala, tinuta in biserica Sf. Lawrence Jewry, datand din 1136, au participat aproximativ 80 de persoane care si-au expus telefoanele in timpul binecuvantarii, a declarat pentru AFP preotul anglican David Parrott.

Ideea acestei binecuvantari provine dintr-o veche traditie crestina conform careia muncitorii vin cu uneltele muncii lor, cum era plugul, pentru binecuvantarea din primele luni de dupa Craciun.

"Am hotarat sa adaptam aceasta slujba la vremurile noastre; m-am rugat pentru cei care folosesc noile tehnologii si pentru cei ce le fac sa functioneze", a spus preotul.

Telefoanele mobile, binecuvantate de un preot anglican

"in timpul rugaciunii de binecuvantare de la Dumnezeu, aceste instrumente tehnologice (ale credinciosilor) au fost ridicate intr-adevar in aer, spre cer", a mai spus David Parrott.

Turma sa a tinut in mod exceptional de aceasta data telefoanele pornite – dar “mute” – in timpul slujbei, din cauza randuielii ceremoniei, a precizat acesta.