L’Osservatore Romano denunta rasismul italienilor

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
L’Osservatore Romano denunta rasismul italienilor

Osservatore Romano, ziarul Vaticanului, a denuntat rasismul italienilor, luni 11 ianuarie 2010, la scurt timp dupa “vanatoarea” imigrantilor din Rosarno, Calabria (sudul Italiei).


L’Osservatore Romano denunta rasismul italienilor

"Suntem consternati, episoadele de rasism pe care le reflecta presa ne uimesc prin ura si salbaticia, fata de cei cu alta culoare a pielii, pe care credeam demult ca le-am depasit", a aratat ziarul intr-un articol tratand "italienii si rasismul" .

"De aceasta data ne-am lamurit ca presa nu exagereaza: nu vom straluci niciodata prin sentimentul de deschidere", a declarat ziarul intr-un text care relateaza episoade de rasism de-a lungul secolelor.

"Exemplul american nu a ajutat. Valoarea intelegerii intre diferite rase" nu este intotdeauna recunoscuta.

L’Osservatore Romano denunta rasismul italienilor

Papa Benedict al XVI-lea, la randul sau, a declarat duminica in timpul rugaciunii Angelus ca imigrantii sunt "fiinte umane ce trebuie respectate".

1.000 de imigranti din Africa au fost obligati sa paraseasca Rosarno, dupa lupte care au lasat in urma 67 de raniti, dintre care 31 straini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.