Papa Benedict al XVI-lea va vizita Croatia in 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Zagreb
Papa Benedict al XVI-lea va vizita Croatia in 2011

Papa Benedict al XVI-lea va vizita Croatia in 2011, probabil in prima jumatate a anului, aceasta fiind prima sa vizita in tara balcanica ca pontif, a declarat vineri, 29 octombrie 2010, Presedintele croat Josipovic.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Papa Benedict al XVI-lea ne-a informat printr-o scrisoare ca a acceptat invitatia, si va vizita tara noastra", a declarat Josipovic, dupa o intalnire cu Cardinalul Josip Bozanic, arhiepiscop de Zagreb si presedintele Conferintei Episcopale Croate, Arhiepiscopul Marino Srakic.

"Acesta este un mare eveniment pentru Croatia (…). Vizita Papei va fi un impuls suplimentar pentru continuarea reformei si un mesaj clar pentru Europa ca Croatia este o tara europeana", a declarat liderul croat, citat de agentia Hina.

Croatia spera sa finalizeze negocierile sale de aderare la UE in prima jumatate a anului 2011 si sa se alature blocului pana in 2012.

Data vizitei Papei Benedict al XVI-lea nu a fost mentionata, afirma France Presse. Potrivit Cardinalului Bozanic, ar trebui sa aiba loc in prima jumatate a anului 2011, Papa petrecand un week-end in capitala croata, Zagreb.

"Este o noua bucurie, mai ales pentru credinciosi", a spus Arhiepiscopul Bozanic.

Aproximativ 90% dintre cele aproximativ 4,4 milioane croati se recunosc pe ei insisi a fi catolici.

Predecesorul lui Benedict, Ioan Paul al II-lea a vizitat Croatia de trei ori (1994, 1998 si 2003), dupa proclamarea independentei Iugoslaviei in 1991.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.