Cea mai inalta statuie a lui Hristos, din lume, se construieste acum in Polonia

Lacasuri Ortodoxe: din Swiebodzin (Polonia)
statuia lui Hristos din Swiebodzin Cea mai inalta statuie a lui Hristos, din lume, se construieste acum in Polonia

Cea mai inalta statuie a lui Hristos din lume, mai mare decat cea din Concordia – Bolivia sau Hristos din Rio de Janeiro, se afla in faza de finalizare a constructiei, in vestul Poloniei, a constatat vineri, 29 octombrie 2010, un jurnalist AFP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


"Vocatia mea a fost sa devin preot. A doua a fost sa construiesc statuia", a declarat pentru AFP, Sylwester Zawadzki, pastor al parohiei Milostivirii Divine din Swiebodzin, un oras cu 40.000 de locuitori, aflat la 50 de Km. de frontiera polonezo-germana.

statuia lui Hristos din Swiebodzin Aceasta este preotul care se afla in spatele proiectului, si careia i-a venit ideea, in urma cu peste 5 ani de zile.

in acest scop, el a cumparat un teren de 4 hectare, de la Agentia Nationala a Terenului Agricol. Preotul, conduce un automobil Mercedes si colecteaza fonduri, atragand sponsori pentru realizarea acesteia.

"Statuia va avea o inaltime totala de 58 de metri, de la baza, si 24 metri latime la nivelul bratelor”, a declarat seful echipei, fratele preotului, Jan Zawadzki.

Inaugurarea va avea loc duminica, 21 noiembrie 2010.

Asamblare finala a unor parti din monument era programata in aceste zile, dar a fost amanata pana saptamana viitoare, pentru ca macaraua nu a fost atata de puternica incat sa ridice capul lui Hristos, a declarat Jan Zawadzki.

Este asteptata o macara noua, dupa Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. Producatorii chiar se gandeau la un elicopter.

Piesa este construita pe un mic deal, fiind vizibila de pe autostrada. La final ea va putea fi vazuta, deci, de pe autostrada A2, care leaga Varsovia de Berlin.

Ca si statuile lui Hristos din Concordia – Bolivia si Rio de Janeiro, statuia din Swiebodzin este tot alba, cu singura diferenta ca Hristos va avea o coroana aurie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.