publicat în: Arhivă

Bradul de Craciun, batran de aproape 100 de ani, a fost aprins la Vatican – 2010

Bradul de Craciun Vatican 2010 Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Bradul de Craciun, batran de aproape 100 de ani, a fost aprins la Vatican

Traditionalul pom de Craciun din Piata Sfantul Petru din Roma, in acest an un copac cu o varsta de aproape un secol – adus din provincia italiana Alto-Adige, a fost aprins in noaptea de vineri, 17 decembrie 2010, conform unui fotograf AFP.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Bradul de Craciun Vatican 2010 Taiat la o altitudine de aproximativ 1.500 metri si oferit de comunitatea Luson, copacul batran de 93 de ani si cu o inaltime de 34 de metri a fost adus aici la inceputul acestei luni.

Papa a multumit, vineri, in timpul unei audieri, unui grup de pelerini sositi din aceasta comunitate.

"Pomul de Craciun imbogateste valoarea simbolica a ieslei, un mesaj de fraternitate si prietenie si o invitatie la unitate si pace", a spus Papa Benedict in limba materna, germana, de asemenea vorbita si in aceasta regiunea de frontiera cu Austria.

Ambele "sunt, prin urmare, un mesaj de speranta si de iubire, si ajuta la crearea unui climat propice pentru a trai intr-o corecta dimensiune, spiritual si religios, taina nasterii Mantuitorului" – a adaugat el.

La momentul aprinderii bradului au participat o delegatie a Vaticanului condusa de cardinalul Giovanni Lajolo si o alta din regiunea Trentino-Alto Adige, condusa de presedintele sau, Luis Durnwalder.

Pomul de Craciun a fost ridicat in piata principala a micului stat Vatican, cu o macara gigantica.

De cand a instituit acest obicei Papa Ioan Paul al II-lea, in Piata Sf. Petru exista de un sfert de secol o iesle mare si un copac – mult timp considerat de Biserica drept simbol pagan – si in fiecare an, regiuni din Europa sau Italia se ofera pentru a aduce aici copacul Vaticanului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010