Calugar catolic arestat, in timp ce parasea un hotel, insotit de o minora

orasul Varzea Grande

Un calugar catolic brazilian a fost arestat pe cand iesea dintr-un hotel impreuna cu o minora de 16 ani. Faptul s-a petrecut intr-un oras din vestul Braziliei, a declarat marti, 1 februarie, un purtator de cuvant al politiei locale, citat de AFP. Potrivit politiei, nu a fost prima data cand calugarul, in varsta de 50 ani, a venit cu fata in hotelul din Varzea Grande, langa Cuiaba, capitala statului amazonian din Mato Grosso.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Arestat luni, calugarul este pasibil de pedeapsa cu inchisoare de la 8 la 15 ani, pentru abuzuri asupra minorilor, a declarat oficialul.

Comisarul Juliana Palhares, de la comisariatul special de protejare a femeilor din Varzea Grande, a mentionat ca a primit un denunt anonim, care il acuza pe calugar de relatia cu adolescenta.

„El aducea minora la hotel folosind masina parohiei pentru plimbare”, a subliniat ofiterul.
„Familia a fost surprinsa, deoarece fata participa la viata parohiala avand un soi de amici?ie cu acel calugar. Am inteles ca aceasta apropiere a fost suficienta pentru a obtine acordul minorei, care nu e in masura sa impiedice abuzul sexual”, a adaugat ofi?erul.

in Brazilia, cea mai mare tara catolica din lume, s-au demascat mai multe cazuri de preoti pedofili, in cursul anului 2010.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.