publicat în: Arhivă

Uimitor: desi nu sunt atrasi de biserica, 52% dintre francezi isi doresc oficierea unei slujbe religioase la inmormantarea proprie

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
52% dintre francezi isi doresc oficierea unei slujbe religioase la inmormantarea proprie

52% dintre francezi isi doresc o ceremonie religioasa la inmormantarea lor, potrivit unui sondaj publicat astazi, sambata 31 octombrie 2009, cu ocazia sarbatorii tuturor sfintilor la catolici, de "Serviciul catholic funerar" (SCF).


Creat in 2002 pentru "a reduce aspectul comercial al pompelor funebre si pentru sprijin in etapele unei inmormantari", SCF a declarat ca asigura anual 600 de servicii funerare in Paris si Versailles.

La intrebarea "ti-ai dori pentru inmormantarea proprie oficierea unei slujbe religioase?”, 52% dintre respondenti au raspuns cu Da – “un procentaj remarcabil, tinand cont de nivelul practicii religioase din Franta", sustine SCF, care a comandat acest sondaj.

Potrivit studiului, peste doua treimi dintre catolicii ne-practicanti isi doresc, de asemenea, o slujba.

Mai mult, la intrebarea "ritualurile funerare (rugaciuni, biserica, cimitir) sunt necesare?" sondajul arata o majoritate de 69% care raspunde cu DA.

Acest sondaj a fost efectuat in perioada 21-23 octombrie 2009 de “Opinionway”, pe un esantion reprezentativ de 1036 persoane, cu varste de peste 18 ani, intervievate in sistem online CAWI (Computer Assisted Web Interview).