Rep. Moldova: reactii la noua lege privind discrimarea persoanele de orientare sexuala netraditionala

„Asociatia pentru salvarea familiei”, constituita din lideri si membri ai confesiunilor crestine, asociatiilor obstesti, grupurilor politice, reprezentanti ai mediului academic si cultural, mijloacelor mass-media, diferitor asociatii si grupuri civice din Republica Moldova, folosindu-se de dreptul constitutional de a participa la procesul decizional bazat pe norme democratice si transparente, vine cu urmatoarea declaratie publica in fata Parlamentului, Guvernului si a intregii societati civile:


1. Suntem profund ingrijorati si alarmati de aprobarea de catre Guvern, in data de 17 februarie 2011, a proiectului „Legii privind prevenirea si combaterea discriminarii” si trimiterea ei in Parlament pentru adoptare, aceasta urmand sa intre in vigoare la data de 1 iulie 2011. in baza mesajului biblic si a valorilor general-umane care ne unesc, nu acceptam discriminarea vreunui om dupa „rasa, culoare, nationalitate, origine etnica, limba, religie sau convingere religioasa, sex, varsta, stare a sanatatii, dizabilitate, opinie, apartenenta politica, avere sau origine sociala” – mai ales ca toate acestea sunt neutre din punct de vedere moral. intre aceste criterii insa, autorii proiectului de Lege, urmand orbeste unor indicatii impuse de persoane straine valorilor si principiilor noastre de viata, au introdus si sintagma „orientare sexuala”, care atenteaza grav la principiile vietii de familie si normele moralei crestine, pe care le impartasesc aproape 98% din populatia tarii.

2. Cunoastem si atragem atentia si celor care nu cunosc sau inca nu-si dau seama de gravitatea problemei, ca adoptarea unei Legi care sa apere persoanele de „orientare sexuala netraditionala” in fata unor pretinse tendinte de discriminare, va atrage dupa sine, in foarte scurt timp, dupa cum arata si experienta altor state, revendecarea unor noi „drepturi” ale acestor persoane precum: dreptul la „casatorie” intre persoane de acelasi sex, dreptul la adoptii de copii de catre aceste pretinse familii (intrucat ei nu pot da nastere la copii, dar vor pretinde sa-i educe!), dreptul la „parade” si marsuri publice (inclusiv a zoofililor, incadrati in aceeasi categorie) si multe alte lucruri nefiresti si neconforme cu natura si menirea barbatului si a femeii de a constitui o familie si de a da nastere la copii. Familiile moldovenesti si situatia demografica a tarii si asa trec printr-o criza profunda si fara solutii de moment, iar adoptarea acestei Legi ar inrautati considerabil situatia, mai ales in plan moral si social.

3. Consideram ca viata sexuala a oricarei persoane, trebuie sa fie si sa ramana pentru totdeauna o chestiune privata si intima. Cu atat mai mult acest lucru trebuie sa fie valabil in cazul celor care sfideaza regula si prefera un alt tip de relatii sexuale. ii compatimim si suntem gata sa ajutam orice persoana care isi da seama si doreste sa scape de acest flagel urat si periculos din punct de vedere moral, social, medical si psihic, dar condamnam fara echivoc fenomenul homosexualitatii si a altor deviatii de la firescul sadit in noi.

4. Chemam toti cetatenii Republicii Moldova sa sustina aceasta Declaratie, iar Parlamentului ii cerem sa respinga cu fermitate acest proiect de Lege, ca unul ce contravine principiilor sus-mentionate. Noi sustinem politica de integrare a tarii in Uniunea Europeana si un regim liberalizat de vize, dar un asemenea deziderat nu poate fi obtinut cu orice pret. Exista lucruri care nu se cumpara si nu se vand – credinta, familia si copiii. Speram ca si alesii poporului sunt de aceeasi parere, iar daca nu, atunci noi vom folosi toate mijloacele, ca la alegerile locale ?i parlamentare, sa sensibilizam opinia publica pentru a alege oameni de buna credin?a, care sa nu tradeze valorile morale de dragul puterii si a banilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.