Saturday 5 march 2011

Publicatie bisericeasca duminicala la Orastie: Ambrosius

revista ambrosius

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei si la initiativa preotilor din municipiul Orastie, in localitatea hunedoreana s-a concretizat o dorinta mai veche a acestora de intensificare a lucrarii pastorale. Acest lucru a fost posibil prin editarea foii pastorale duminicale “Ambrosius”. Prin aceasta foaie pastorala se incearca o apropiere a intelesului mesajului credintei ortodoxe, concentrat in pericopele evanghelice si apostolice din Duminicile si sarbatorile ce alcatuiesc anul liturgic, de mintea si inima credinciosilor din municipiul Orastie.


La baza initiativei se afla convingerea ca asimilarea adevarului de credinta, necesita pe langa celebrarea liturgica, modalitate prin care primim in noi pe insusi Adevarul – Hristos in chip euharistic, si o modalitate de explicitare a darurilor primite in chip liturgic, prin care se pot naste, forma si temelui convingeri ortodoxe.

revista ambrosius

revista ambrosius

Aceasta foaie pastorala se vrea prin continutul propus o prelungire a liturghisirii din Biserica, mai concret o cale prin care sa se arate cum darurile primite in cadrul celebrarii liturgice pot fi purtate in contextul concret al vietii sociale in care traim, astfel incat fiecare aspect al vietii sa devina o prelungire frumoasa a bogatiei de viata pe care o primim ca dar in si prin Taina Sfintel Liturghii.

Continutul foii pastorale “Ambrosius” este structurat pe mai multe rubrici din care nu lipseste talcuirea pericopei evanghelice si a textului din Apostol ce se citeste in duminica respectiva; explicarea adevarurilor de credinta si a modului in care acestea se regasesc in viata crestinului de azi; tinerii si problemele lor in viziunea Bisericii si nu in ultimul rand povesti si jocuri pentru copii.

Distribuirea se face gratuit la toate bisericile din municipiu in fiecare duminica dupa savarsirea Sfintei Liturghii. Costurile de multiplicare sunt suportate de un grup de credinciosi din Orastie.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.