ALBUM FOTO INEDIT: Montarea Turlelor si Crucilor pe o Sfanta Manastire (Hancu, Republica Moldova – 2010)

in data de 5 iunie 2010 la Manastirea Sfintei Cuvioasei Parascheva, republica Moldova, au fost ridicate si instalate cele 4 turle, deasupra Catedralei Episcopale cu hramul in cinstea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Pe parcursul acestei actiuni, cat timp au fost ridicate turlele, toti vietuitorii si slujitorii Manastirii Hancu au citit acatiste si rugaciuni pentru reusita lucrarii.


A doua zi, 6 iunie 2010, dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie au fost sfintite si instalate deasupra Catedralei Episcopale, Crucile, pe fiecare cupola.

In curtea Manastirii, unde au fost plasate crucile, a fost savarsit un Te-Deum de multumire si sfintirea acestora.

La ridicarea Sfintelor Cruci au fost prezenti o multime de credinciosi veniti sa asiste la acest eveniment unic.

in acest timp atat vietuitorii Manastiri cat si pelerini si enoriasii Sfantului Lacas au cantat impreuna: "Crucii Tale ne inchinam Stapane si Sfanta invierea Ta o laudam si o slavim".

Dupa aceasta, Episcopul Petru a rostit un cuvant de invatatura despre simbolismul Sfintei Cruci in crestinism, si despre evenimentul unic al ridicarii crucilor pe Catedrala Episcopala cu hramul in cinstea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Fotoreporter: arhid. Dometian (Redco)

Un parteneriat Lacasuri Ortodoxe – Manastirea Hancu – Mitropolia Republicii Moldova

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.