De la inceputul lunii decembrie 2010, Vaticanul va transmite propriile programe video… la inalta definitie (HD)

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Hddvd De la inceputul lunii decembrie 2010, Vaticanul va transmite propriile programe video la inalta definitie (HD)
Vaticanul va transmite emisiunile sale, incepand din decembrie 2010, la inalta definitie (Video HD), o "alegere obligatorie" pentru a asigura "cea mai buna difuzare" de imagini a Papei si, dincolo de aceasta, mesajul Evangheliei, a declarat marti purtatorul de cuvant al acestuia, Federico Lombardi.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Citandu-l pe Papa Benedict al XVI-lea, presedintele Centrului de Televiziune al Vaticanului (CTV), Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, a reamintit "importanta utilizarii atente si inteligente a mass-mediei, vechi si noi", prezentand presei noua unitate de productie HD.

Pr. Lombardi a spus, la randul sau, ca aceasta investitie s-a ridicat la "cateva milioane de euro". El a mai spus ca "a fost o alegere obligatorie" cu care se confrunta canalele TV, in emiterea unor imagini de calitate tot mai mare.

"Nu putem sa nu facem asta, in caz contrar imaginea Papei in anii urmatori ar disparea treptat de la televizor", a adaugat el.

Aceasta investitie a fost facuta in "conditii favorabile", oferita de Sony Italia si printr-o contributie importanta a Cavalerilor lui Columb, un centru catolic american de caritate, puternic.

CTV a fost infiintata in 1983, sub conducerea lui Ioan Paul al II-lea. Ea prezinta in medie 200 de transmisiuni live pe an, de la marile sarbatori din Piata Sf. Petru, dar si deplasarile Papei in Italia si in intreaga lume.

Ca parte a modernizarii mijloacelor sale de comunicare, Vaticanul, care are deja un site (www.vatican.va), intentioneaza sa renoveze si site-ul "Papa 2 You", creat pentru a le iesi in intampinare "sutelor de mii de tineri de pe toate continentele, care doresc sa il urmareasca indeaproape pe Papa".

Chiar daca Papa Benedict al XVI-lea a declarat recent ca "lumea virtuala nu poate inlocui lumea reala", Vaticanul lucreaza si la modernizarea si la crearea unui portal nou, "in modul multimedia", cuprinzand toate sursele de informatii ale Vaticanului, redactia si radioul acestuia.

***

Va reamintim ca Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe transmite Video HD, incepand din data de 1 ianuarie 2010, slujbe in direct (LIVE), oficiate in zilele de sarbatoare si in duminici si posturile de peste an – o premiera in spatiul web international din domeniul religios.

In acest post al Craciunului, Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe in parteneriat cu Biserica Podeanu Bucuresti (pr. Paroh Vasile Ailioaei) transmite LIVE Video HD, incepand cu orele 6:45, zilnic pe toata perioada postului – asa dupa cum v-am obisnuit si in posturile precedente – slujba Sfintei Liturghii. In plus, transmisiunile LIVE asigurate de cei doi parteneri sunt MULTICAMERA – o premiera in domeniu.

Platforma Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe este o platforma Multimedia, incepand inca de la mijlocul anului 2010, conform comunicatelor de presa emise la data respectiva (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.