publicat în: Arhivă

Liturghii catolice (messe) cu plata. Un bilet la Messa din Birmingham (Marea Britanie) a Papei va costa 30 euro

Lacasuri Ortodoxe: din Roma/AFP
In cadrul voiajului Papei in Marea Britanie, toate aparitiile… vor costa!

Toate aparitiile publice ale Papei Benedict al XVI-lea in timpul calatoriei sale in Marea Britanie, in perioada 16-19 septembrie 2010, vor costa: pelerinii vor fi nevoiti sa plateasca intre 12 si 30 euro pentru participarea la Messa (Liturghie catolica) si concerte, a raportat, miercuri, 4 august 2010, presa italiana.


Messa cea mai scumpa va fi cea oficiata duminica, 19 septembrie 2010, in Birmingham, centrul Angliei, in timpul careia va fi beatificat cardinalul John Henry Newman, un convertit de la protestantism la catolicism, mort in 1890.

in total, 70.000 de bilete vor fi oferite pelerinilor, la un pret de 25 lire sterline (30 euro) pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare si inchirierea locatiilor, potrivit agentiei italiene de stiri, Ansa.

Pelerinii mai putin norocosi se pot consola cu Messa celebrata pe 16 septembrie, la Glasgow, Scotia (nord), propusa pentru 20 de lire sterline (24 euro).

Pentru aceasta suma, ei vor avea privilegiul intalnirii cu cantareata Susan Boyle, descoperita prin intermediul emisiunii "Britain’s got talent". Odata cu biletul, acestia vor primi un kit care contine un CD cu voiajul papal si o carte de rugaciuni.

Alta posibilitate: spectacol in Hyde Park din Londra, pe 17 septembrie, pentru "doar" 10 lire sterline (12 euro), in care va evolua trioul de preoti “The Priests”, pentru 130 de mii de oameni.

Pentru purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, citat de cotidianul Il Corriere della Sera, aceasta ar fi "o contributie la cheltuielile generale simple", mai inainte de aceasta precizand: "cei care nu isi pot permite cheltuiala vor fi scutiti. Acesta nu a precizat insa dupa ce criteriu va fi evaluata starea financiara precara a acestora.

Intervievat de AFP, Vaticanul a refuzat sa faca alte comentarii.

Bugetul pentru vizita papala, care potrivit presei britanice ar trebui sa fie de aproximativ 23 milioane de lire sterline (27,4 milioane de euro), a nascut polemici in Marea Britanie, unde guvernul va aloca intre 10-12 milioane de lire sterline (12-14.5 milioane de euro) plus costurile cu politia si securitatea.

in tara cu 4.2 milioane de catolici, intre 61 milioane persoane, credinciosii care nu pot ajunge la festivitati se pot consola prin cumpararea de suveniruri de pe Internet: tricou cu insemnele Papei (22 euro), rozariu negru (18 euro), lumanare (3.6 euro) sau o ceasca de cafea (12 euro).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010