Cel mai cunoscut preot rocker din Rusia la aniversarea de 50 de ani

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax

Cel mai cunoscut preot rocker din Rusia la aniversarea de 50 de ani
Cunoscutul misionar ortodox, paroh al Bisericii moscovite Pogorarea Duhului Sfant, situata in districtul Bibirevo, egumenul Serghei (Ribko) si-a celebat ieri, 4 august 2010, cea de-a 50-a aniversare a zilei sale de nastere.

©un articol tradus si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Parintele Serghei, cunoscut pentru predicile sale nonconformiste in randul tinerilor, a depus juramintele monahale la varsta de 30 de ani in Manastirea Pustin Optina. Potrivit acestuia, interesul pentru muzica rock ruseasca l-a ajutat sa-si descopere propriul drum catre Biserica.

"in anii tineretii mele, atunci cand traiam in spatele cortinei de fier", in care filosofia stagnarii era singura doctrina adevarata, muzicienii rock erau singurii care spuneau oamenilor adevarul prin muzica rock.

Producatorii de rock i-au facut pe oameni sa gandeasca si au dat startul in cautarea adevarului lui Dumnezeu”, a marturisit Pr. Serghei, cu ocazia unui concert recent de sarbatorire a 30 de ani de la lansarea grupului “Voskresenie (Duminica)”, care a avut loc pe Stadionul Lujniki.

Parintele Serghei se foloseste adesea de concertele rock pentru a predica tinerilor. in plus, el a infiintat un club de rock, purtand numele Sfintei Xenia de Sankt-Petersburg, la una dintre bisericile din Moscova, care ii strange laolalta pe nonconformistii ortodocsi ai Moscovei.

Ca misionar ortodox, parintele Serghei se intalneste adesea cu vedete straine si rusesti ale muzicii rock. Recent, el i-a daruit o Icoana a Maicii Domnului din Vladimir solistului trupei Deep Purple, Ian Gillan, in timpul festivalului Rock de pe Volga, desfasurat in Samara.

Patriarhul Alexei al II-lea l-a recompensat pe Pr. Serghei (Ribko) pentru lucrarea sa misionara de succes in randul tinerilor.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.