publicat în: Arhivă

Un preot ortodox participa la o cursa de sanii trase de caini

curse de sanii trase de caini Beringia

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Parohul Bisericii Mantuitorului – Icoana nefacuta de maini omenesti – din Episcopia de Petropavlovsk si Kamceatka, preotul Revenok Vladislav va participa la cea mai lunga cursa de sanii trase de caini din Rusia, Beringia-2011, care se va tine pe teritoriul Kamceatka, in perioada 7 – 21 martie 2011.

Parintele Vladislav participa la cursa, asemenea celorlalti participanti, si conduce o sanie trasa de 12 caini, au declarat “fanii” preotului pentru un corespondent Interfax, marti, 2 martie 2011.


Parohul are sanse sa faca inca o cursa de succes: a castigat locul 8 la Beringia-2008, locul 5 la competitiile din 2009 si 2010, si primul loc in cursa Bistrinski Sprint-2011.

Distanta strabatuta in timpul cursei este de 950 km, iar traseul trece de-a lungul teritoriului Kamceatka, din satul Esso pana in satul Ossora, in mare parte fiind vorba despre un teren accidentat, astfel incat dupa inceperea cursei ei pot fi insotiti doar de snowmobile si landrovers.

curse de sanii trase de caini Beringia

Cursa de sanii trase de caini nu este doar un eveniment sportiv, ci si de caritate: persoane private, oameni de afaceri si organizatii devin sponsori si ofera ajutor copiilor din scoli, ca parte a actiunilor caritabile internationale ale “Beringia & Koriakia Children”.

Aceasta nu este singura cursa de sanii trasa de caini din Rusia la care ia parte un preot ortodox. Recent, un alt preot ortodox i-a binecuvantat pe participantii la cursa internationala de sanii trase de caini, Severnaia Nadejda 2011, in regiunea Kostroma, dar clericul nu a participat la cursa.