Casting in lumea… preotilor catolici – “The Priests”, in varianta franceza, lanseaza prin TF1 Musique / Universal albumul “Spiritus Dei”

Lacasuri Ortodoxe: din Paris/AFP – La Croix
"Preotii" urca pe scena, pentru o cauza buna

Doi preoti si un seminarist se pregatesc sa urce pe scena si sa produca un album "Spiritus Dei", din vanzarea caruia sa finanteze construirea unei biserici in Hautes-Alpes si sa procure echipament informatic pentru o scoala la Madagascar, a anuntat producatorul albumului.


Formatia, numita "Preotii" ("Les prêtres") a fost creata la initiativa Episcopului catolic Jean-Michel di Falco, Episcop de Gap si Embrun – Franta, in cautarea unor variante de finantare pentru o noua biserica din dioceza sa, Notre-Dame de Laus, si a unor echipamente de calculator pentru scoala Sfanta Tereza de Mohazoavarivo din Madagascar.

Ideea a fost sugerata de cantaretul Didier Barbelivien (mai jos gasiti o inregistrare de succes a acestuia) si totodata ne-am lasat influentati de succesul trupei irlandeze "The Priests”, povesteste episcopul di Falco. Acesta nu a spus insa cum a organizat castingul, dar si-a gasit "viitoarele sale vedete" in randul clerului din dioceza proprie: Jean-Michel Bardet, preot paroh in centrul orasului Gap, si totodata muzician; Charles Troesch, hirotonit preot anul trecut, a facut parte din "Micii cantareti ai crucii de lemn”; Dihn Nguyen Nguyen seminarist.

Discul "Spiritus Dei" (TF1 Musique / Universal), va fi lansat in data de 29 martie 2010. Preotii canta 14 piese, inclusiv: Ave Maria, Minuit chretien, muzica sacra, dar si "Quand on n’a que l’amour” de Jacques Brel, alaturi de o versiune “Aleluia” de Leonard Cohen.

Ele vor fi prezentate si intr-o emisiune televizata, in cadrul spectacolului “Vivement Dimanche”, unde va fi invitat chiar Episcopul catolic di Falco.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 10/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.