Precizarea Patriarhiei Romane, in legatura cu solicitarea de a trimite preoti ortodocsi romani in Camerun

Precizare a Patriarhiei Romane, in legatura cu solicitarea de a trimite preoti ortodocsi romani in Camerun

in ziua de 8 februarie 2010, pe pagina de internet a Agentiei de stiri NEWS Arad a fost postata stirea cu titlul "Gratie unui aradean, preotii ortodocsi din Romania vor putea sluji in Camerun".

Pentru informarea corecta a opiniei publice, precizam faptul ca la Sectorul comunitati externe al Patriarhiei Romane…


…nu s-a primit nicio scrisoare oficiala din partea autoritatilor statului Camerun cu solicitarea de a trimite preoti ortodocsi romani pentru crestinii ortodocsi din aceasta tara.

Mentionam faptul ca, potrivit randuielilor canonice ortodoxe, pentru a se trimite preoti ortodocsi romani in Africa este necesara si o solicitare scrisa a Patriarhiei Alexandriei si a toata Africa adresata Patriarhiei Romane.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Precizari Lacasuri Ortodoxe:

In articolul amintit mai sus, intitulat "Gratie unui aradean, preotii ortodocsi din Romania vor putea sluji in Camerun" se preciza ca Pr. Cristian Popa, consilier in cadrul Patriarhiei Romane ar fi declarat pentru NEWS_AR: „Am primit scrisoarea de intentie si studiem posibilitatile de a-i da curs”.

Totodata era publicata si o declaratie care apartinea Ing. Doru Dragoescu, catre NEWS-AR – angajat in Camerun – care ar fi adus scrisoarea la cunostinta Patriarhiei Romane „Consulul onorific al Romaniei in Camerun, domnul Charles Dang, mi-a spus ca intr-adevar este o problema cu preotii ortodocsi, ca nu gasesc vorbitori de franceza. Preotii greci din Camerun vorbesc engleza si nu se inteleg cu localnicii vorbitori de franceza. Consulul mi-a cerut sa gasesc in Romania preoti ortodocsi vorbitori de franceza”.

©KSLCatalin / publicat in Monitor Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.