publicat în: Arhivă

Alaturi de executorii judecatoresti, preotii din Republica Bureatia si Eparhia de Citinsk si Zabaikalie vor incerca sa construiasca Biserici prin munca datornicilor la Stat

Datornicilor din Bureatia li se va propune sa lucreze la manastiri. Directia Serviciului Federal al Executorilor Judecatoresti dinu Republica Bureatia si Eparhia de Citinsk si Zabaikalie au semnat un acord de colaborare, conform caruia preotii vor ajuta executorii judecatoresti sa lucreze cu datornicii.

„in indeplinirea misiunii lor, executorii judecatoresti au nevoie de sustinere, si credem ca Biserica este in stare sa acorde aceasta sustinere" – a anuntat marti serviciul de presa al DSFEJ Bureatia.


Preotii vor ajuta oamenii legii sa ii convinga pe cetateni sa intoarca datoriile catre stat, companiilor comerciale sau persoanelor particulare. Preotii se vor stradui sa fie reabilitate persoanele in cauza, pentru ca acestea sa isi poata gasi un loc de munca pentru lichidarea datoriilor.

„in toate parohiile se vor rosti predici despre importanta achitarii datoriilor. Rau platnicilor li se va spune ca Biserica ii pune in rand cu hotii" – se arata in mesaj.

Acelasi acord dintre DSFEJ Bureatia si Eparhia de Citinsk si Zabaikalie prevede realizarea unor proiecte comune de reparatie a Bisericilor Ortodoxe. intr-un punct al acordului se vorbeste si despre angajarea in campul muncii al datornicilor – de exemplu, unui om ce are datorii la alimente, i se va propune sa munceasa la manastire.