Schismaticii au ocupat inca o Biserica din Ucraina, agresand preotii si enoriasii

Un nou lacas de cult al Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina a fost ocupat de catre schismaticii din „Patriarhia de Kiev".

Incidentul a avut loc in satul Juklea din regiunea Cernigov. in apararea Bisericii au sarit aproximativ 60 de persoane, printre care si preoti – atat ai locului cat si din localitatile alaturate, anunta site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.


Initial, la Biserica au sosit 20 de schismatici, urmati de un oarecare Dmitri Protik, auto-intitulandu-se „Episcopul Ilarion", „militanti ai unor organizatii fascisto-nationaliste" – conform site-ului. Cu toate ca situatia era grava, „politia nu s-a amestecat, multumindu-se sa priveasca evenimentele vilente", se mentioneaza in mesaj.

„Oamenii erau loviti cu pumnii si cu obiecte grele. Ca urmare, patru preoti ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene au fost dusi la spital in stare grava." – aminteste site-ul.

Unul dintre ei, Arhimandritul Bartolomeu, staretul Manastirii de calugari „Nasterea Maicii Domnului", a fost lovit cu crucea sa mare de la piept, pana cand a avut rana deschisa.

Alti doi preoti au fost si ei loviti in cap. Cel mai mult a avut de suferit secretarul de presa al Eparhiei de Cernigov, protoiereul Zaharie Crestiuc, adus in stare foarte grava la spital.

Dupa cum afirma site-ul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, incidentul a avut loc dupa ce autoritatile locale din Cernigov „au luat hotararea ilegala de a oferi Biserica schismaticilor".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.