Minoritatile religioase pakistaneze critica o initiativa guvernamentala recenta

Minoritatile religioase pakistaneze intra sub jurisdictia guvernelor provinciale

Crestinii si alti lideri minoritari din Pakistan s-au exprimat impotriva miscarii guvernului acestei tari, de “retrogradare” a aspectelor legate de minoritatile religioase la nivelul guvernelor provinciale, intr-o natiune majoritar musulmana, in loc de a ramane la nivel national, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite de la un membru-abonat aflat in Bangalore-India.

“Acesta este, evident, un pas mare inapoi, pentru minoritatile crestine si religioase”, a spus Rev. Macsud Camil, purtator de cuvant al Bisericii Prezbiteriene din Pakistan (PCP).

Camil a reactionat la decizia guvernului, luata in data de 28 iunie 2011, de a situa sapte ministere federale, inclusiv Ministerul pentru Minoritati Religioase, sub controlul guvernelor provinciale.

Masura, conforma cu amendamentul 18 la Constitutia Pakistanului, a fost propusa in luna aprilie 2011, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.