publicat în: Arhivă

Papa Benedict al XVI-lea a transmis condoleante familiei ultimului imparat al Austro-Ungariei, Otto Habsburg-Lorraine

Papa Benedict al XVI-lea a transmis condoleante, exprimandu-si “profunda indurerare”, familiei lui Otto Habsburg-Lorraine, fiul ultimul imparat al Austro-Ungariei, Charles I, care a murit in data de 4 iulie 2011, la varsta de 98 de ani, informeaza serviciul extins de presa LONews.

intr-o telegrama adresata lui Karl Habsburg-Lorraine, fiul cel mare al lui Otto, Papa Benedict al XVI-lea, de origine germana, l-a numit pe Otto Habsburg-Lorraine ca “mare european, angajat pentru pace”.

“intr-o viata lunga si bogata, arhiducele Otto a devenit un martor al istoriei turbulente din Europa”.

Papa Benedict al XVI-lea, care a mai transmis, de asemenea, si “binecuvantarea sa apostolica” familiei Habsburg-Lorraine, va fi reprezentat la inmormantare, in data de 16 iulie, la Viena, de catre Cardinalul Arhiepiscop de Viena, Christoph Schönborn, care va celebra un requiem la Catedrala Sfantul Stefan.

Urna funerara cu inima celui decedat, conform dorintelor sale, va fi ingropata duminica 17 iulie 2011 la Abatia benedictina ungara din Pannonhalma, in apropiere de Budapesta.

Otto Habsburg-Lorraine, un credincios fervent si un european convins, s-a aflat in Parlament intre anii 1979 – 1999, in numele Uniunii crestin-sociale bavareze (CSU). El a mai fost, de asemenea, presedinte al Uniunii Internationale Pan-Europene, mai informeaza serviciul extins de presa LONews.