Metodistii isi intaresc legaturile cu Biserica Anglicana

Metodistii isi intaresc legaturile cu Biserica Anglicana

Unul dintre punctele culminante ale conferintei din acest an a Bisericii Metodiste din Southport, Anglia, incheiata in aceste zile, a fost o discutie despre modul consolidarii cooperarii cu Biserica Angliei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date transmise de un corespondent-abonat aflat in Canterbury, Anglia.

“Pactul anglicano-metodist din 2003, care are ca scop consolidarea unitatii intre cele doua Biserici, a fost luat in discutie, iar in ultima zi, delegatii au programat examinarea unui raport pe aceasta tema, ecumenica, de sporire a cooperarii”, a declarat Ana Drew, in calitate de purtator de cuvant al metodistilor.

“Aceasta inseamna ca vor exista schimbari in cadrul legilor Bisericii Metodiste, similare cu canoanele Bisericii Anglicane, pentru ca pactul sa fie pus in aplicare”, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.