Nunta in Basarabia, dupa o lansare fulminanta la Bucuresti, va ajunge si in Cluj, Constanta…

Nunta in Basarabia, lansare fulminanta la Bucuresti

Comedia Nunta in Basarabia in regia lui Nap Toader (Napoleon Helmis), coproductie Romania, Republica Moldova si Luxemburg a avut premiera in Romania pe 23 septembrie 2010 in prezenta Excelentei Sale Iurie Renita, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti si a numeroase personalitati din presa si industria cinematografica din Romania.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen_Ana Ion


Peste 400 de spectatori au raspuns invitatiei la lansarea filmului. Sala cea mai mare a multiplexului Movieplex Plaza din Bucuresti s-a dovedit a fi neincapatoare, iar la final publicul a aplaudat minute intregi echipa de realizatori.

La Chisinau, unde Nunta in Basarabia a fost lansat in 17 septembrie, filmul a reusit deja ca dupa numai o saptamana de exploatare sa inregistreze 4.500 de spectatori, in conditiile in care proiectiile se realizeaza intr-o singura sala cu o capacitate de cca. 300 de locuri. La cererea publicului a fost dublat numarul proiectiilor iar filmul va rula si in acest weekend.

Nunta in Basarabia va putea fi vizionata in cinematografele din Bucuresti incepand cu data de 24 septembrie 2010, la Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Patria, Movieplex si Baneasa Drive in Cinema. In aceeasi perioada, filmul va rula si in Cluj la Odeon Multiplex si Cinema City precum si la Constanta la Cityplex.

Nunta in Basarabia este povestea unor tineri, el bucurestean, ea din Chisinau, proaspat casatoriti care decid sa faca nunta cu dar in speranta ca vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinta. Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Nap Toader ii are in distributia pe actorii: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geanta -Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova si Igor Caras. Imaginea filmului e semnata de Silviu Stavila, muzica de Anatol Stefanet, montajul de Corina Stavila, sunetul de Mihai Bogos, scenografia si costumele de Svetlana Mihailiescu.

Nunta in Basarabia este co-produs de Mediana Communication – Timisoara, OWH Studio – Chisinau si Donat Etienne- Luxembourg, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Informatii suplimentare despre Nunta in Basarabia sunt disponibile pe www.NuntaInBasarabia.ro si pagina dedicata pe Facebook.

Ai aici conferinta de presa de la lansare~! (si trailler)

Lacasuri Ortodoxe – partener media al Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara – Balcanii 2010 (si, poate un pic mai mult… un partener cu profesionalism, atunci cand este vorba de adevarata arta)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.