FOTO: Se pare ca familiile din Iernut NU vor iesi prea repede din impas. Alti preoti si biserici din zona intarzie sa dea o mana de ajutor

FOTO – Se pare ca familiile din Iernut NU vor iesi prea degraba din impas. Alti preoti si biserici din zona intarzie sa dea o mana de ajutor

Apel pentru ajutorarea a 5 familii aflate in acest moment la grea incercare – o actiune initiata de Lacasuri Ortodoxe: Iernut – Mures

Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe face apel In continuare la autoritatile locale din Iernut si din Ludus, dar si la toti oamenii de bine din zona, pentru ajutarea celor cinci familii aflate la limita subzistentei.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Iernut - spaland rufele

Deocamdata, cele cinci familii din Iernut au mai primit cateva haine si sapun de rufe, avand hrana pentru Inca aproximativ doua zile. In privinta salariilor angajatilor la ferma – nicio schimbare, fiind pentru prima data cand acestia nu le-au primit doua luni consecutiv (fapt care le-a Inrautatit situatia materiala, pana la a ajunge muritori de foame). Totusi, barbatii lucreaza continuu, zilnic, la ferma respectiva.

Iernut Baia - Debara pt lemnele de iarna, nefolosibila

Corespondentul nostru In zona a surprins cateva imagini de la fata locului. Potrivit unor informatii din zona, pana la acest moment, centrul Filantropia al Arhiepiscopiei Alba Iulia nu a demarat nicio ancheta sociala.

Conditiile precare de trai din „blocul” fara geamuri (cu folii de plastic, placaje si paturi folosite pe post de geam), cu o unica sursa de apa, de la un furtun (pentru baut, gatit si spalat) sunt dublate de necesitatea unei reale consilieri pentru membrii familiilor, care fie nu au fost scolarizati, fie au 1-2 clase (adultii). Cu toate acestea, copiii de varsta scolara si prescolara frecventeaza cursurile, chiar si fara a avea rechizitele necesare…

Copilul nebotezat, de trei luni, din Iernut

De asemenea, reluam apelul nostru catre preotii si bisericile din zona (pana acum au raspuns doar 2 dintre bisericile apropiate, ceea ce face ca derularea actiunii sa impovareze cateva persoane cu suflet care dau o mana de ajutor si carora le pasa, pentru ca ceilalti sa nu se implice!!!), ca macar la sfarsitul saptamanilor urmatoare, In aceasta perioada, pana la plata salariilor, atunci cand exista slujbe de pomenire a mortilor sau cu alte ocazii In care credinciosii aduc daruri, sa continue directionarea acestora spre cele 5 familii.

Iernut Soba improvizata

Situatia ramane disperata, mai ales ca se apropie si primele ninsori, si tocmai de aceasta, chiar si fara ajutorul altor preoti din alte biserici, situate pe o raza de cativa km in jur (in afara celor doi care deja au luat parte la actiune – fiindca nu se intrevede nicio colaborare de acest fel, desi o serie de astfel de programe sunt insemnate in evidentele acestora si sugerate de Patriarhia Romana in mod frecvent), Lacasuri Ortodoxe va incerca sa monitorizeze in continuare familiile incercand gasirea unor solutii urgente, chiar daca acest lucru va insemna (cel mai probabil!) implicarea unor persoane din cu totul alte zone, mult mai indepartate (insemnand si transport si cheltuieli suplimentare!!!).

Despre actiunea Iernut, poti citi AICI, AICI si AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.