publicat în: Arhivă

Arheologii rusi au descoperit ramasitele unei presupuse manastiri, in timpul lucrarilor pentru Centrul Cultural Rus din Ierihon

Arheologii rusi au descoperit ramasitele unei presupuse manastiri la Ierihon

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova/Interfax
Arheologii rusi au efectuat primele sapaturi in Tara Sfanta, dupa ce cercetarea ruseasca a locurilor vechi crestine din Palestina a fost oprita in 1917.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Aici am descoperit un complex de cladiri bizantine, care sunt datate in urma cu 6-7 secole. Probabil, acestea sunte ramasitele unei manastiri cu mozaicuri multicolore", a declarat directorul Institutului de Arheologie si membru corespondent al Academiei de ?tiinte a Rusiei, Nikolai Makarov, la o conferinta de presa, astazi, miercuri 10 noiembrie 2010.

Sapaturile din Ierihon au fost organizate de catre Administratia Prezidentiala Rusa, in legatura cu cladirea Muzeului Rus si cu Complexul-Parc din preajma acesteia.

Dupa cum a declarat Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii anterior, Centrul Cultural Rus din Ierihon va deveni "primul proiect major din Tara Sfanta, in cel de-al treilea mileniu, pe care il realizeaza in mod activ statul rus". Centrul va fi finisat in viitorul apropiat.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010