SUA “condamna ferm” atacurile impotriva crestinilor

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
SUA "condamna ferm" atacurile impotriva crestinilor

Mike Hammer la Casa Alba Statele Unite au "condamnat ferm", miercuri, 10 noiembrie 2010, seria de atentate cu bomba care a vizat comunitatea crestina din Bagdad in aceasta saptamana.

"Statele Unite condamna cu fermitate atacurile teroriste recente din Irak, comise de Al-Qaeda impotriva crestinilor din Bagdad", a spus Mike Hammer, un purtator de cuvant al Casei Albe, intr-o declaratie.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"De asemenea, condamnam cu fermitate toate atacurile care vizeaza civili nevinovati din Irak, inclusiv pelerinii din orasele Najaf si Karbala", a adaugat el, exprimand "sincere condoleante" familiilor victimelor "si tuturor victimelor irakiene ale violentei”.

Potrivit unui oficial din Ministerul Irakian al Apararii, de marti seara au mai fost semnalate "13 bombe si doua mortiere indreptate impotriva caselor si magazinelor ce apartin crestinilor, care au lasat in urma un total de 6 persoane ucise si 33 ranite”.

Marti seara, 3 case apartinand crestinilor din cartierul Mansour, situat in vestul Bagdadului, au fost tinta unor atacuri care au lasat in urma 3 raniti, printre care si un copil de 4 luni.

Aceste noi atacuri anti-crestine apar la 10 zile de la macelul revendicat de al-Qaeda in Catedrala Catolica siriaca “Our Lady of Perpetual Help”, din centrul Bagdadului.

in total, 46 de civili, printre care si 2 preoti, si 7 membri ai fortelor de securitate au fost ucisi in atacul din 31 octombrie 2010, unul dintre cele mai violente impotriva comunitatii crestine din Irak.

Pe data de 3 noiembrie 2010, ramura irakiana a Al-Qaeda a anuntat ca noi atacuri ii vor avea ca tinta pe crestini.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.