(VIDEO) Musulmanii din Strasbourg amenintati: “Parasiti pamantul nostru cum puteti. Alegeti: valiza sau sicriu…”

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg/ France Presse
scrisoare de amenintare impotriva unei moschei musulmane din strasbourg O scrisoare de amenintare adresata unei moschei din Strasbourg

O moschee din Strasbourg a primit vineri, 12 noiembrie 2010, o scrisoare care continea un mesaj amenintator si un praf care s-a dovedit a fi inofensiv, dupa cum au anuntat moscheea si politia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Scrisoarea anonima a fost adusa prin curier si a fost deschisa la inceputul dupa-amiezii, dupa rugaciunile de vineri, de responsabilii moscheii Eyyub Sultan, frecventata de comunitatea turca din orasul Strasbourg.

Aceasta continea "doua foi si un praf alb neidentificat", conform purtatorului de cuvant al locasului de cult, Yaha Nalbant. O foaie continea inscriptii coranice, fiind insa pe jumatate arsa. Pe cealalta foaie era tiparit un text, pe computer, in care se putea citi: "Parasiti pamanturile noastre asa cum puteti. Alegeti:.valiza sau sicriu", a declarat pentru AFP, Nalbant.

Presedintele moscheii, Sebahattin Aydemir, a contactat politia si pompierii, care au folosit o echipa specializata in detectarea substantelor chimice", a adaugat el. Cladirea, situata in partea de sud a orasului, langa o zona industriala, a fost izolata si echipe de politie tehnice si stiintifice erau inca vazute in zona, pana dupa-amiaza tarziu.

Potrivit unor surse politienesti, examinarile efectuate asupra pulberii s-au dovedit negative, in termeni de risc NRBC (nuclear, radiologic, bacteriologic, chimic).

O ancheta urmareste sa-i identifice pe expeditorii scrisorii, au adaugat sursele.

"Trebuie sa tratam asta la nivelul sau real, este doar o provocare", a declarat Nalbant.

Potrivit Primariei, 13 acte antisemite si rasiste au fost inregistrate in orasul Strasbourg de la inceputul anului, inclusiv o profanare a unui cimitir si daune provocate caselor unor personalitati evreiesti si musulmane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.